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STOP
THINK

ACT

 
WORKING SAFE DURING COVID-19

COVID-19 PPE – When working within 6 feet of 
someone for more than 3 minutes; N95 or equivalent 
respirator (preferred) or face covering, goggles or foam 
back glasses, or face shield with safety glasses, and  
latex or nitrile gloves under work gloves.

TRAINING – A detailed review of the COVID-19 safety 
plan with all employees needs to be conducted before 
commencing work.

COVID-19 SAFETY PLAN – Plan provides guidance on 
workplace precautions to be used during outbreaks of 
COVID-19. Includes information provided by the CDC, 
OSHA, and other public officials.

HEALTH SCREENINGS – A set of questions will be 
reviewed with each employee by their supervisor during 
the Daily Safety Planning Meeting. Not required where 
third-party health screenings are conducted. Remember 
if you are sick stay home! 

THIRD-PARTY HEALTH SCREENINGS – Certain 
projects will require screenings to be conducted by 
a third-party medical provider. These screenings will 
also include temperature checks of each employee. 

ROVING EMPLOYEES – Anyone who visits multiple 
projects or facilities over the course of a day/week.  
As a roving employee you must contact each site 
prior to arrival to determine screening procedure  
for that site. Do not go to sites unless necessary.  

MY HEALTH
COVID-19 SCREENING QUESTIONS  
For Daily Safety Planning Meetings
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Social Distancing Check
• Are there 10 or less employees in attendance?
• Are employees spaced out a minimum of 6 feet? 

I am going to ask you a series of questions. If your answer to any 
of the following questions is YES, please come see me privately 
after this meeting. 

• Are you sick?
• Have you traveled to an area of widespread COVID-19 transmission 

(i.e., Washington State, New York City area, international travel  
or cruise)?

• Have you had close contact with a person known to have COVID-19?
• Are you under quarantine by your doctor or other recognized  

health authority?
• Do you have a sick family member with COVID-19 in your home?

If anyone answered YES to any of the previous questions:

If you are an employee, speak to your supervisor and contact the 
HR COVID-19 helpline (724-336-1560) of your potential COVID-19 
illness.  Follow the COVID-19 Employee Response Plan.

 
If you are a subcontractor/supplier, speak to your supervisor for 
further direction.

The Supervisor or person in charge should review the  
following questions and document as part of their  
Daily Safety Planning Meeting. 

6 ft

 

COVID-19 Supplemental Safety Plan
PTC – SR0576 Southern Beltway Section 55A2 
Contract No: S-006.00X022-3-07

•	 Don’t report to work if sick
•	 Limit non-essential personnel 

on job sites
•	 Limit group meeting to  

≤ 10 attendees 
•	 Wash hands often
•	 Clean and disinfect surfaces
•	 Maintain social distancing
•	 If ≤ 6 feet use COVID-19 PPE
•	 Minimize operators switching 

equipment and tool sharing
•	 Disinfect equipment  

and vehicles
•	 Don’t share PPE
•	 No communal snacks/meals
•	 No group lunches
•	 Bring your own drinks 
•	 Review and follow all 

COVID-19 signs & postings

A face mask or a face 
covering must be used in 
accordance with State or 
local requirements of the 

jurisdiction in which  
work is performed.

THINGS TO REMEMBER


